Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) vr 08 april 2016, 16:08

Zes vermeende straatrovers opgepakt

Laatst bijgewerkt: zondag 13:16 uur

AMSTERDAM – Agenten van het Prio-team hielden donderdag 7 april zes mannen aan die zich verdacht ophielden in Amsterdam-West. Uit onderzoek bleek dat zij mogelijk betrokken waren bij een beroving eerder die middag in Hoorn. De mannen zijn overgedragen aan de politie in Hoorn.

 

De zes mannen, in de leeftijd van 36 tot 51 jaar, reden in twee auto’s met buitenlandse kentekens. De agenten van het Prio-team, speciaal belast met de aanpak van straatroven, overvallen, inbraken en drugsoverlast hielden de twee auto’s nauwlettend in de gaten, omdat de bestuurders afwijkend rijgedrag in de wijk vertoonden.

 

Zenuwachtig
Op het moment dat de agenten de auto’s en inzittenden wilden controleren, vertoonden de inzittenden zenuwachtig gedrag en trachtten ze allen weg te komen, te voet of rijdend. De agenten konden dit voorkomen onder andere door hun fietsen voor de auto’s te leggen. Uit onderzoek in de auto’s bleek dat ze inbrekersspullen bij zich hadden en een rolkoffer met diverse horloges en een laptop. In de koffer zat ook een visitekaartje van de vermoedelijk eigenaar.

 

Zojuist beroofd
Uit onderzoek op het bureau kwam vast te staan dat de eigenaar van de koffer die middag was beroofd van zijn koffer met inhoud. De politie Amsterdam heeft de verdachten overgedragen aan de politie in Noord Holland.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.