Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) ma 18 april 2016, 16:18

Snorfiets haalt 79 km/u

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:16 uur

AMSTERDAM – De 22-jarige bestuurder van een snorfiets is maandag 18 april bekeurd omdat zijn snorfiets 79 km/uur kon rijden. De politie nam de begrenzer die op de snorfiets was gemonteerd in beslag.

 

De medewerkers van het Verkeershandhavingsteam (VHT) zagen de snorfiets op de Weesperstraat met een behoorlijke snelheid fietsers op het fietspad inhalen. Op een stopteken bracht de bestuurder zijn snorfiets tot stilstand. Het VHT kwam net terug van een controle op de Oosterdokskade en bouwde voor deze test de rollenbank weer even op. Op de rollenbank haalde de snorfiets slechts een snelheid van 17 km/uur. Een technisch onderzoek aan de snorfiets, die maximaal 25 km/uur mag rijden, bevestigde het vermoeden dat de tweewieler was voorzien van een begrenzer. Zonder begrenzer haalde de snorfiets een snelheid van 79 km/uur. Kennelijk had de bestuurder ten tijde van het stopteken de begrenzer geactiveerd.

 

Geen rijbewijs
Op de Oosterdokskade controleerde de politie 52 scooters. De snelste bromfietser was een 29-jarige man met 68 km/uur. Zeven scooters dienen opnieuw gekeurd te worden en de eigenaren hiervan kregen een bon voor een te hoge constructiesnelheid. Een dame op een snorfiets is bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs.

112 Amsterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Amsterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Amsterdam. Alle 112 alarmeringen uit Amsterdam kan je live volgen via 112 meldingen Amsterdam.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.