Redactie 112 0 reactie(s) za 23 april 2016, 17:25

Politie doet inval in een café aan de Harriët Freezerstraat

Laatste update: 1 jaar geleden

AMSTERDAM – Op vrijdag 22 april heeft de politie bij een inval in een café aan de Harriët Freezerstraat dertien personen aangehouden. In verband met dit onderzoek hebben agenten ook twee woningen doorzocht, daarbij zijn drie personen aangehouden. De politie heeft verdovende middelen, wapens, munitie, een flinke som geld, een auto en luxe goederen in beslag genomen.

 

Naar aanleiding van binnen gekomen informatie over mogelijk drugshandel in het café vielen agenten rond 14.00 uur binnen. De controle duurde tot ongeveer 17.45 uur. Dezelfde middag doorzocht de politie woningen in Diemen en de Bijlmer.

 

Aanhoudingen
Bij de inval in het café hield de politie dertien personen aan. In de woning in Diemen hielden agenten twee personen aan en in de Bijlmer één persoon. Het zijn dertien mannen en drie vrouwen in de leeftijd van 26 tot 66 jaar. Zij zijn aangehouden op verdenking van overtreding van de wet ID, de Opiumwet en de wet Wapens en munitie. Zeven verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten.

 

Inbeslagname
In het café vonden agenten een geringe hoeveelheid soft- en harddrugs en pepperspray. De drugs en pepperspray zijn in beslag genomen.

 

Tijdens de doorzoeking van de woning in Diemen trof de politie ongeveer twee kilo harddrugs, 30.000 euro contant geld, vier vuurwapens, twee nepvuurwapens en munitie aan. De drugs, het geld en de wapens en munitie zijn in beslag genomen. Tevens namen agenten een auto, dure sieraden, horloges en zonnebrillen in beslag, omdat deze spullen mogelijk gekocht zijn met crimineel verkregen vermogen.

 

In de woning in de Bijlmer vond de politie ruim 1000 euro vals geld. Ook dit is in beslag genomen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons