Redactie 112 0 reactie(s) di 26 april 2016, 15:47

Politie maakt zich op voor Koningsdag

Laatst bijgewerkt: zondag 13:16 uur

AMSTERDAM – De Amsterdamse politie maakt zich op voor Koningsdag 2016. Om een en ander veilig en ongestoord te laten verlopen, zet de politie extra agenten in die alert zijn op zakkenrollers, overlastgevers en beschonken schippers.

 

Op evenementen zoals Koningsdag zijn vaak meerdere zakkenrollers actief. Hoewel de afgelopen twee jaar een kentering is te zien, blijft het aantal incidenten zakkenrollerij hoog. In 2013 zijn er op Koningsdag (tevens Troonswisseling in Amsterdam) 696 incidenten zakkenrollerij geregistreerd. In 2014 en 2015 waren dat er respectievelijk 380 en 363. Om zakkenrollers een halt toe te roepen is er extra en niet-opvallend politiepersoneel op straat. Vorige week is een bezoek gebracht aan een aantal notoire zakkenrollers in Amsterdam. Zij werden gecontroleerd en gewaarschuwd: ‘We weten dat je eerder bent veroordeeld voor zakkenrollerij en zullen je daarom op Koningsdag extra in de gaten houden.’

 

Installeer volg-app
De politie raadt Koningsdagbezoekers aan om waardevolle spullen thuis te laten en telefoon en geld goed op te bergen. Zorg ervoor dat op je telefoon een volg-app staat en onthoud de inloggegevens van deze app. Bezoekers die toch gerold zijn mogen bellen met 112. Er zijn extra rechercheurs in dienst om gestolen telefoons en verdachten met behulp van de volg-apps direct op te sporen. Tijdens de Gay-pride in 2015 trof de politie zeven gestolen telefoons aan bij een verdachte die werd getraceerd via een volg-app.

 

Overlast aangepakt
Ook is er aandacht voor excessen. ‘Feestvierders’ die vernielingen plegen, agressief zijn of overmatig overlast veroorzaken, zullen worden aangepakt. Zo kan Koningsdag voor iedereen een feestje blijven.

 

Op het water is ook extra toezicht om overlast tegen te gaan. De waterpolitie richt zich onder andere op controle van schippers, aanwezigheid van overmatige hoeveelheden alcohol en geluidsversterkers. Schippers mogen een alcoholpromillage hebben van maximaal 0.5 promille. Passagiers mogen – net als mensen op het land – niet meer dan 1 stuks alcohol bij zich hebben. Kijk voor alle vaarregels en afsluitingen van waterwegen op de website van Waternet: https://www.waternet.nl/themas/koningsdag-2016/tab4/. Regels, tips en handige kaartjes voor overige bezoekers staan op www.amsterdam.nl/koningsdag.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.