Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) zo 01 mei 2016, 16:35

Slachtoffer herkent straatrover in shishalounge

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:16 uur

AMSTERDAM – Op zaterdagavond 30 april hebben agenten een man aangehouden op verdenking van het plegen van een straatroof de nacht ervoor. De politie is nog op zoek naar een tweede verdachte en roept getuigen op zich te melden.

 

In de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 april parkeerden twee broers rond 04.45 uur hun auto aan de Speelmanstraat. Ze stapten uit en vrijwel direct bedreigde een man het tweetal met een wapen en eiste geld. Een handlanger van de man met het wapen beroofde de broers van hun waardevolle spullen. Vervolgens renden de daders weg in de richting van de Burgemeester de Vlugtlaan. Agenten zochten in de omgeving naar hen, maar zij hebben de mannen niet meer gevonden.

 

Aanhouding
Op de zaterdagavond die volgde waren de slachtoffers in een shishalounge aan de Johan Huizingalaan. Een man kwam binnen en de broers dachten hem te herkennen als één van de daders van de straatroof de nacht ervoor. Ze belden direct de politie en agenten hielden de man aan. Alle gasten die aanwezig waren zijn gecontroleerd, omdat de verdachte mogelijk een wapen had en kon hebben doorgegeven aan iemand anders. Uiteindelijk is er geen wapen aangetroffen.

 

Getuigen gezocht
De politie heeft de zaak in onderzoek en is nog op zoek naar de tweede verdachte van de straatroof. Rechercheurs komen graag in contact met getuigen die mogelijk iets van de beroving in de nacht van vrijdag op zaterdag hebben gezien. Mensen die informatie hebben kunnen contact opnemen via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

112 Amsterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Amsterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Amsterdam. Alle 112 alarmeringen uit Amsterdam kan je live volgen via 112 meldingen Amsterdam.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.