Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) ma 09 mei 2016, 14:41

Handgranaat ontploft in de Oude-IJselstraat

Laatst bijgewerkt: zondag 13:17 uur

AMSTERDAM – In de nacht van zondag 8 op maandag 9 mei is een handgranaat ontploft in de Oude-IJselstraat. Niemand raakte gewond. De politie is op zoek naar getuigen.

 

Rond 04.15 uur kreeg de politie de melding dat er een ontploffing had plaatsgevonden in de Oude-IJselstraat. Agenten en brandweerlieden gingen direct naar de straat. Bij de explosie was veel rook ontstaan, maar geen brand. Niemand raakte gewond. Door de explosie zijn meerdere geparkeerde auto’s beschadigd.

 

Jongen met zwarte capuchon
Een getuige zag vlak na de explosie een jongen met een zwarte capuchon wegfietsen in de richting van de Waalstraat. Agenten zochten in de omgeving naar de jongen, maar vonden hem niet meer. Rechercheurs van de forensische opsporing hebben sporenonderzoek verricht. Ook is het team explosieven verkenning ter plaatse geweest. Specialisten hebben vastgesteld dat het om een handgranaat gaat.

 

Getuigen gezocht
De politie komt in verband met het onderzoek graag in contact met mensen die meer weten over de explosie en/of de jongen met de zwarte capuchon. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.