Redactie 112 0 reactie(s) vr 13 mei 2016, 15:56

Verdachte aangehouden na dood fietsenmaker

Laatst bijgewerkt: zondag 13:17 uur

AMSTERDAM – Rechercheurs van de Amsterdamse politie hebben een 39-jarige man aangehouden in verband met het onderzoek naar de doodgestoken fietsenmaker Temel Kobya.

 

De man werd op donderdagochtend 12 mei 2016 aangehouden in een woning in Amsterdam West. Na uitgebreid rechercheonderzoek kwam de 39-jarige verdachte in beeld. Het onderzoek is nog in volle gang.

 

Gewond
Bij het forceren van de voordeur van de woning waarin de verdachte verbleef, sprong een stuk glas weg, waardoor een familielid gewond raakte. Hij liep een verwonding op aan zijn pols en is naar een ziekenhuis gebracht en geopereerd.

 

Onderzoek
Temel Kobya werd op dinsdag 15 maart 2016 in zijn winkel aan de Jan Tooropstraat / Karel Klinkenbergstraat doodgestoken. Direct werd onder leiding van een officier van justitie een groot onderzoeksteam opgestart. Uitgebreid forensisch- tactisch- en technisch onderzoek werd gedaan. In de media werd veel aandacht besteed en met name in de opsporingsprogramma’s. Het onderzoeksteam ging ook de straat op om buurtbewoners te vragen mee te denken in het onderzoek. Het Mobile Media Lab waar men onder andere beeldmateriaal over de zaak kon bekijken stond eind april in de Jan Tooropstraat en bij de moskee op het August Allebéplein. Buurtbewoners leverden waardevolle informatie aan het rechercheteam.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.