Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) do 26 mei 2016, 16:25

Inbrekers en fietsen

Laatst bijgewerkt: zondag 13:17 uur

AMSTERDAM – Dankzij twee alerte getuigen en evenveel fietsen heeft de politie in de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 mei drie mannen (18, 26 en 28 jaar) aangehouden die mogelijk van plan waren in te breken. De politie is op zoek naar mensen die inbraakschade aan hun woning hebben.

 

Vannacht rond 02.10 uur belde een oplettende getuige de politie omdat er drie mannen op de kruising van de Stadionweg en de Diepenbrockstraat bij een woningen naar binnen keken. De melder had het gevoel had dat de mannen gingen inbreken. Meerdere agenten zochten in de omgeving naar het drietal en zagen op de Bernard Zweerskade twee mannen lopen. Midden op de weg stond ook een bakfiets. De agenten besloten de mannen te controleren en in de bakfiets vonden zij inbrekersgereedschap. Ze hielden de mannen aan. Agenten zochten nog naar de derde man, maar vonden hem niet meer.

 

Diefstal fiets
Ongeveer een kwartier later kwam er een nieuwe melding binnen: iemand zou een fiets aan het stelen zijn op de Parnassusweg. Agenten gingen erheen en hielden de verdachte op heterdaad aan. Eén van de agenten had de man eerder op de avond in het gezelschap van de twee vermoedelijke inbrekers gezien.

 

Inbraakschade? Bel de politie
Het vermoeden bestaat dat het drietal (18, 26 en 28 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats) heeft geprobeerd in te breken. De recherche roept buurtbewoners uit de omgeving van de Diepenbrockstraat, Stadionweg en Parnassusweg op om te controleren of zij inbraakschade hebben en dit bij de politie te melden. Zij, en slachtoffers van een woninginbraak kunnen contact opnemen via 0900-8844.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.