Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) za 04 juni 2016, 16:38

Flinke schade bij plofkraak op het Belgiëplein

Laatst bijgewerkt: zondag 13:17 uur

AMSTERDAM – Bij een plofkraak op het Belgiëplein zijn van vier winkels de gevels ernstig beschadigd. De vermoedelijk daders zijn op een motorscooter weggereden in de richting Osdorp. Zij hadden het gemunt op de pinautomaat van een supermarkt. De politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen die zich nog niet hebben gemeld contact op te nemen op 0900-8844 of 0800-7000 Meld Misdaad Anoniem. Zij kunnen ook het bijgevoegde tipformulier invullen.

 

Kort voor 05.00 uur klonk er op het Belgiëplein een enorme knal. De gevel van de supermarkt, waarin de pinautomaat zich bevond, was volledig ontzet. De gevels van de aanliggende panden raakten ook beschadigd. De vermoedelijke daders renden richting het Kasterleepark en stapten daar op een motorscooter. Vandaar zijn ze via de Herentalstraat, Berlaarstraat en Mechelensingel weggereden in de richting van Osdorp.

 

Getuigenoproep
De politie heeft verschillende getuigen gesproken. Mogelijk zijn er nog meer getuigen die iets hebben gezien of informatie hebben, maar die nog niet met de politie hebben gesproken. Zij kunnen contact opnemen met de politie of het tipformulier invullen.

 

Het is nog onbekend of er iets is buitgemaakt en waardoor de knal en de schade die daarop volgde is veroorzaakt. Deze daderinformatie zal ook niet op korte termijn beschikbaar zijn.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.