Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) vr 01 juli 2016, 15:37

Scooterrijder en automobilist zonder rijbewijs

Laatst bijgewerkt: zondag 13:17 uur

AMSTERDAM – Bij verkeerscontroles aan het Zuideinde en Van der Pekstraat zijn donderdag 30 juni twee mannen betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Een 31-jarige bestuurder van een snorfiets was in 2015 ook bekeurd voor deze overtreding. Een 28-jarige automobilist mocht ook te voet verder omdat hij zonder rijbewijs reed. De hoogst gemeten snelheid van een snorfiets bedroeg 47 km/uur.

 

Aan het Zuideinde controleerde de politie ’s middags 27 auto’s en 19 scooters. Naast het rijden zonder rijbewijs bleek dat op een andere scooter nog een WOK-melding rustte. Bij een eerdere controle was vastgesteld dat de constructiesnelheid van de tweewieler te hoog was en diende de eigenaar deze na herstel te laten keuren door de Rijksdienst voor het Wegverkeer. De eigenaar is hiervoor bekeurd. Een derde bekeuring viel ten deel aan een bestuurder die niet handsfree aan het bellen was.

 

Op de Van der Pekstraat controleerde de politie ’s avonds 35 bestuurders, die allen een blaastest aflegden. Eén bromfietser is bekeurd omdat hij in tegengestelde richting reed. Op de rollentestbank bleek dat drie scooters te hard konden rijden. De eigenaren kregen een WOK-melding opgelegd en moeten hun voertuig na herstel door de Rijksdienst van het Wegverkeer laten keuren. Tot die tijd mogen zijn niet aan het verkeer deelnemen. De hoogst gemeten snelheid voor een van de snorfiets bedroeg 47 km/uur, terwijl deze niet harder mogen rijden dan 25 km/uur.

Tevens trof de politie in een huurauto iemand achter het stuur aan die volgens het huurcontract niet met deze auto mocht rijden. Het verhuurbedrijf heeft de auto opgehaald.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.