Redactie 112 0 reactie(s) vr 08 juli 2016, 17:29

Bijna 1,5 miljoen euro in pand aangetroffen in witwasonderzoek

Laatste update: 22 aug 2021 13:17 uur

AMSTERDAM – In een onderzoek naar witwassen heeft de politie de afgelopen dagen een aantal verdachten aangehouden. Zij worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam.

De aangehouden personen worden verdacht van witwassen, deelname aan een criminele organisatie en wapenbezit. Bij een aantal doorzoekingen is in een pand 1,46 miljoen euro aan contanten aangetroffen en in een aantal andere (automatische) vuurwapens. Daarnaast zijn horloges aangetroffen die vermoedelijk vele honderdduizenden euro’s vertegenwoordigen.

 

Aanpak grof geweld
Het onderzoek maakt deel uit van de intensieve aanpak door politie en het OM van grof geweld. Daarbij lopen politie en OM ook tegen andere zaken aan zoals de handel in en het bezit van vuurwapens. Het onderzoek is nog niet afgerond.

 

De verdachten zitten in volledige beperkingen om ervoor te zorgen dat zij het onderzoek niet kunnen tegenwerken. Ze mogen alleen contact hebben met hun advocaat. Het OM en politie zullen daarom terughoudend zijn met het geven van informatie.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons