Redactie 112 0 reactie(s) ma 11 juli 2016, 16:52

Recherche zoekt getuigen schietincident Beukenhorst Diemen

Laatste update: 1 jaar geleden

AMSTERDAM – Op vrijdagavond 1 juli heeft er om 21.50 uur een schietincident plaatsgevonden op de Beukenhorst in Diemen. Het rechercheteam is op zoek naar getuigen en beeldmateriaal van het incident.

 

Bij het schietincident raakte niemand gewond. De vermoedelijke daders reden in een zwarte Volkswagen Golf met de vervalste kentekenplaat HS-399-Z. Dit kenteken behoort bij een auto, ook een Volkswagen Golf, die in een andere regio dan Amsterdam bij iemand in gebruik is. Na het schietincident is het voertuig leeg op het Egoliplein door de daders achtergelaten. Mogelijk zijn nog andere voertuigen betrokken bij dit incident, bij voorbeeld bij voorobservaties.  

 

Vrijdag 1 juli was de laatste avond van de avondvierdaagse in Diemen, die begon en eindigde bij het Wapen van Diemen. Veel deelnemers van de vierdaagse parkeerden hun auto op het parkeerterrein van het sportcentrum Wethouder FB Duran of op de parkeerplaats aan de Beukenhorst. Deze parkeerplaatsen zijn vlakbij de plaats waar het schietincident plaatsvond, dus mogelijk hebben deelnemers iets gezien.

 

Vragen aan het publiek:

  1. Wie heeft in de dagen voor 1 juli of op de avond van 1 juli verdachte personen en/of voertuigen in deze omgeving gezien? We vragen dit specifiek aan buurtbewoners, passanten en deelnemers aan de avondvierdaagse.
  2. Wie heeft op 1 juli gezien dat de betreffende Volkswagen werd neergezet op het Egoliplein en door wie?
  3. Wie heeft foto’s of filmopnamen gemaakt van het schietincident, van verdachte personen en/of voertuigen in de omgeving van de schietpartij op of in de dagen voor het schietincident?

 

Mensen met informatie wordt dringend verzocht zich te melden bij de politie via 0800-6070. Anoniem bellen kan ook via 0800-7000.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons