Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) vr 05 augustus 2016, 17:00

Zoekactie met politieheli in Nieuw-West

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:18 uur

AMSTERDAM – Drie mannen in de leeftijd van 23, 24 en 25 jaar oud zijn donderdag 4 augustus rond 23.00 uur aangehouden, nadat bij de meldkamer een melding was binnengekomen over schoten op de Sloterdijkerweg. Bij de zoekactie naar de vluchtauto en de vluchtende inzittenden is een politieheli ingezet.

Na de melding negeerde een auto op de Sloterdijkweg een stopteken, waarop een achtervolging ontstond. Op de Transformatorweg haalde deze auto een snelheid van 100 km/uur. Bij een poging om de auto bij een lage snelheid op de Haarlemmerweg klem te rijden ontstond er lichte schade aan de vluchtauto en de politieauto. Eén van de inzittenden sprong uit de auto en is aangehouden. Er raakte niemand gewond. De auto reed daarna weer weg.

 

Even later is de vluchtauto leeg aangetroffen op een parkeerplaats aan de Seineweg. In de omgeving zijn de vermoedelijk overige inzittenden van de vluchtauto aangehouden. De politie stelt een onderzoek in naar de vermeende schoten en de betrokkenheid van de aangehouden verdachten. De melding die in eerste instantie binnenkwam is door de politie zeer serieus gekomen en maximaal op ingezet. Vooralsnog zijn er geen sporen gevonden van een schietincident, de auto is vermoedelijk van diefstal afkomstig.

 

Inzet politieheli
Op Twitter verschenen diverse opmerkingen over de inzet van de politieheli. Gelet op de melding en de achtervolging die daarna ontstond is de inzet van een politieheli onontbeerlijk voor de opsporing van de verdachten en de veiligheid van de politiemensen en de burgers. Vanuit de politieheli is een goed overzicht te geven aan de meldkamer en de politiemensen op straat. De inzet van de politieheli duurt niet langer dan noodzakelijk om de ‘overlast’ voor de buurt tot een minimum te beperken.

112 Amsterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Amsterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Amsterdam. Alle 112 alarmeringen uit Amsterdam kan je live volgen via 112 meldingen Amsterdam.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.