Redactie 112 0 reactie(s) ma 22 augustus 2016, 15:48

Lid Outlaw motorclub aangehouden voor heling fiets

Laatst bijgewerkt: zondag 13:18 uur

AMSTERDAM – De politie heeft vrijdagmiddag 19 augustus een 49-jarige man aangehouden die wordt verdacht van heling van een fiets. De man is lid van de Outlaw Motorcycle Gang Mongols MC Holland.

Politieagenten kregen rond 17.30 uur de melding dat er een man fietsen aan het verkopen was op het Matthijs Vermeulenpad in Amsterdam Zuid. Daar zagen zij hoe een man tegen betaling een fiets aan een vrouw overhandigde. De vrouw verklaarde de aankoop via Marktplaats te hebben geregeld. Onderzoek wees uit dat de damesfiets van diefstal afkomstig was, dat de man een vervalste aankoopbon gebruikte en dat er gerommeld was met het framenummer. De verdachte, een inwoner van IJmuiden, is in relatie tot het misdrijf ingesloten voor verder onderzoek.

 

Ondermijnende activiteiten
De meeste leden van motorclubs zijn normaal geïntegreerd in de maatschappij. Enkelen, veelal leden van ‘outlaw motorcycle gangs’, houden zich echter niet aan de wet en weigeren de regels die in Nederland gelden te accepteren. Deze zogenoemde ‘outlawbikers’ vertonen normoverschrijdend en crimineel gedrag. De politie werkt samen met het Openbaar Ministerie en gemeenten aan het aanpakken van deze groep. Het is bekend dat individuele leden van dergelijke clubs betrokken zijn bij criminele en/of ondermijnende activiteiten. De politie is hier extra alert op.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.