Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) di 18 oktober 2016, 20:39

Overvallers gewelddadige woningoverval Sloterweg gezocht

Laatst bijgewerkt: zondag 13:19 uur

AMSTERDAM – In de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 mei iets voor 04:30 uur wordt een gezin door 3 mannen op gewelddadige wijze overvallen. Drie daders beuken de voordeur in met een voorhamer, slaan de vader des huizes met diezelfde voorhamer op zijn hoofd en schieten zelfs met een groot wapen.

 

Slachtoffers

Gelukkig heeft de bewoner zijn vrouw en dochters op tijd naar de slaapkamer kunnen dirigeren, waar ze zich gedurende de overval hebben verstopt. Hij zelf is er minder goed vanaf gekomen. Wonder boven wonder is hij niet geraakt tijdens het schieten, maar door de klap die hij kreeg met de voorhamer heeft hij wel een behoorlijke hoofdwond opgelopen. Hij heeft hier nog steeds hinder van.

 

Daders

Het waren 3 mannen die zogenaamde ‘straattaal’ met elkaar spraken. Het slachtoffer dacht eveneens een Noord-Afrikaans accent te herkennen.

 

Wapen

Eén van de mannen had een groot wapen bij zich. Volgens experts van de politie was dat een Zastava M70B1. Een Servisch automatisch wapen dat lijkt op een AK47.

 

Vluchtscooter

Ze zijn na de overval met z’n drieën weggereden op een Honda SH300 motorscooter.

 

Buit

Het was de overvallers te doen om de inhoud van de kluis van het gezin. Ze vertrekken uiteindelijk met sieraden en geld.

 

Vragen

  • Wie (her)kent de overvallers aan de hand van de bewakingsbeelden?
  • Wie denkt te weten waarom ze juist dit gezin moesten hebben?
  • Wie heeft de drie gezien op hun vlucht?

 

Tips 

Heeft u informatie over deze zaak? U kunt uw informatie telefonisch aan ons doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in. U kunt ook een vertrouwelijk gesprek voeren met de politie via het Team Nationale Inlichtingen 079-3458999.

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.