Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) vr 11 november 2016, 16:17

Aanhouding na straatroven, drie anderen gevlucht

Laatst bijgewerkt: zondag 13:19 uur

AMSTERDAM – Twee mannen zijn in de nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 november onder bedreiging van een vuurwapen beroofd. De politie heeft één man aangehouden, drie anderen zijn nog voortvluchtig. De politie zoekt getuigen.

 

Vier straatrovers sloegen die nacht rond 01.00 uur toe. Ze bedreigden kort na elkaar twee mannen (26 en 56 jaar) met een vuurwapen en beroofden de slachtoffers van hun persoonlijke eigendommen. De berovingen vonden plaats op het Niftrikhof en Nigtevechthof.

 

Niftrikhof

Bij de beroving op het Niftrikhof dreigden de daders niet alleen met een vuurwapen, maar waren ze ook gewelddadig. Het slachtoffer raakte vermoedelijk buiten bewustzijn door een rake klap. Zijn rugzak met persoonlijke eigendommen namen de daders mee, waarna ze in een witte auto stapten.

 

Nigtevechthof

Op het Nigtevechthof vond opnieuw een straatroof plaats gepleegd door vier mannen. Onder bedreiging namen de daders een rugzak en een boodschappentas met persoonlijke eigendommen mee en vluchtten met een witte auto.

 

Aanhouding

De politie zocht in de omgeving naar de witte auto en rond 01.30 uur zagen zij de auto rijden. Op het Maarsenhof negeerde de bestuurder het stopteken en ging er vandoor. Even later bracht hij zijn auto plotseling tot stilstand en renden drie passagiers weg. De bestuurder probeerde nog weg te rijden met de auto maar dat lukte niet omdat de politieauto dat verhinderde. Agenten hielden de 19-jarige bestuurder aan. In de auto lagen diverse voorwerpen die vermoedelijk van de genoemde straatroven afkomstig waren. De drie passagiers wisten te ontkomen.

 

Signalementen

  • Dader 1: Licht getinte man, 23-25 jaar oud, normaal postuur, lengte 175 – 180 cm, kort geschoren haar, grijs trainingspak, capuchon, grijze Nike sportschoenen. Hij had een vuurwapen in zijn hand.
  • Dader 2: Donker getinte man, 23-25 jaar oud, mager tot normaal postuur, donkere kleding met capuchon, blauwe Valentino schoenen.
  • Dader 3: Getinte man, 23-25 jaar oud, lengte 175-180 cm, donkere kleding, rode Valentino schoenen.

 

Getuigenoproep

Het onderzoeksteam komt graag in contact met getuigen. Mensen die meer informatie hebben over de straatroven en/of de daders wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.