Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) za 12 november 2016, 14:40

Dode en twee gewonden bij schietpartij op de Ten Katestraat

Laatst bijgewerkt: zondag 13:19 uur

AMSTERDAM – Op vrijdagavond 11 november vielen een dode en twee gewonden bij een schietincident op de Ten Katestraat in Amsterdam West. De recherche onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. Daarnaast roept de politie op om foto’s en filmpjes van het incident te delen met het onderzoeksteam.

Rond 18.30 uur ontstond een ruzie op de Ten Katestraat. De ruzie mondde uit in een vechtpartij en daarop volgde het schietincident. Drie mannen raakten gewond. Twee van de gewonden vluchtten na het schieten naar de Hasebroekstraat. Alle drie de slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. Eén van hen, een 18-jarige man uit Amsterdam, raakte ernstig gewond en is dezelfde avond aan zijn verwondingen overleden. De andere twee (22 en 24 jaar uit Amsterdam) raakten lichtgewond.

 

Aanhouding
De politie kreeg informatie dat de schutter mogelijk met een auto was gevlucht. Agenten zagen de auto rijden en hielden de bestuurder met behulp van een uitpraatprocedure op de Admiraal de Ruijterweg aan. De auto waarin hij reed is in beslag genomen voor onderzoek. De man is inmiddels weer op vrije voeten, maar de politie onderzoekt nog wel zijn rol in het incident.

 

Getuigenoproep
De recherche is direct een uitgebreid onderzoek gestart. Specialisten van de forensische opsporing hebben sporenonderzoek verricht. Om te achterhalen wat er precies gebeurd is, komt de politie graag in contact met getuigen. Mensen die getuige waren maar nog niet met de politie gesproken hebben, wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844, anoniem via 0800-7000.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.