Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) di 15 november 2016, 15:42

Straatrovers na korte achtervolging aangehouden op de Oudezijds Achterburgwal

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:19 uur

AMSTERDAM – Drie straatrovers zijn in de nacht van maandag op dinsdag na een korte achtervolging aangehouden op de Oudezijds Achterburgwal.

 

Drie jongemannen beroofden rond 02.30 uur een vrouw van haar tas nabij de Paleisstraat. Het drietal rende na de beroving weg via de Kalverstraat naar het Rokin. Gealarmeerde agenten kamden direct de omgeving uit en spraken meerdere getuigen die de agenten de vluchtroute konden wijzen van het drietal. Op de Oudezijds Achterburgwal ontdekten agenten de drie mannen en hielden hen na een korte achtervolging staande. Ze voldeden aan het signalement en onderzoek ter plaatse leverde vlakbij de plek waar het drietal was ontdekt, de gestolen damestas op. De drie verdachten, een van 15 en twee van 16 jaar, zijn in Nederland zonder vaste-woon of verblijfplaats. Onderzoek moet uitwijzen welke nationaliteit ze hebben en of hun identiteit klopt. De recherche heeft de zaak in onderzoek. De drie jongens zijn ingesloten en zitten vast. Het slachtoffer raakte niet gewond.

112 Amsterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Amsterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Amsterdam. Alle 112 alarmeringen uit Amsterdam kan je live volgen via 112 meldingen Amsterdam.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.