Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) di 29 november 2016, 16:43

Verdachte straatdealers in voorlopige hechtenis

Laatst bijgewerkt: zondag 13:20 uur

AMSTERDAM – In een onderzoek van de Amsterdamse politie naar drugshandel in de Amsterdamse binnenstad zijn de afgelopen periode acht personen aangehouden. Behalve drugs werden er voertuigen, diverse mobiele telefoons en geld in beslag genomen. Op dit moment zitten er nog vier mannen in voorlopige hechtenis. De overige vier personen zitten niet langer vast, maar zijn nog wel verdachte.

De Raadkamer van de Amsterdamse rechtbank heeft gisteren van drie van de verdachten de gevangenhouding bevolen voor een periode van negentig dagen. Een vierde verdachte werd heengezonden. Op dinsdag 15 november werden zeven verdachten (zes mannen en een vrouw) aangehouden op verdenking van straatdealactiviteiten. Drie van hen zijn inmiddels heengezonden. Vijf aanhoudingen werden verricht door diverse groepen rechercheurs en twee verdachten werden door een gespecialiseerd instapteam aangehouden. De verdachten, in leeftijd variërend van 26 tot 52 jaar, werden in Amsterdam, Diemen en Hoorn aangehouden. Afgelopen vrijdag heeft de rechter-commissaris een achtste verdachte in bewaring gesteld. De aanhoudingen worden nu pas gemeld omdat de verdachten tot voor kort in beperkingen zaten, wat inhoudt dat ze met niemand behalve met hun advocaat contact mogen hebben.

 

De dealers maakten gebruik van twee mobiele telefoons. Ze bedienden hun klanten met de fiets, brommer en auto. Twee van de verdachten werden aangehouden nadat er net een deal was gesloten en de drugsoverdracht had plaatsgevonden. Zij hadden beiden nog een groot aantal wikkels met cocaïne bij zich. In een van de doorzochte woningen werden twee kluizen aangetroffen met daarin materiaal dat gebruikt wordt voor de handel in harddrugs. Daarnaast zijn geld, voertuigen en diverse mobiele telefoons in beslag genomen.

 

Het onderzoek werd gestart nadat er informatie was binnen gekomen over een van de verdachten. Hij werd in verband werd gebracht met drugshandel in de Amsterdamse binnenstad. Een team van rechercheurs ging met het vooronderzoek aan de gang en droeg het begin september over aan het tactisch rechercheteam van Centrum-Noord. Uit onderzoek bleek dat de mobiele telefoons al vele jaren actief waren. Het laatste half jaar waren er op beide lijnen ruim 20.000 contactmomenten geweest.

Bij de actie van dinsdag 15 november waren tactisch rechercheurs, het instapteam, een flexteam en arrestantenvervoerders betrokken. Bij elkaar waren er ruim dertig politiemensen op de been.

 

Bij drie woningen werd binnengetreden door het zogenoemde ‘instapteam’ van de sector Centrum-Noord. Dit team van politiemensen is gespecialiseerd in het snel forceren van deuren, het binnentreden, overrompelen en aanhouden van verdachten. Wanneer uit informatie blijkt dat een verdachte mogelijk een vuurwapen voorhanden heeft dan wordt het arrestatieteam ingezet.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.