Redactie 112 0 reactie(s) do 08 december 2016, 17:03

Internationaal gesignaleerde man aangehouden

Laatst bijgewerkt: zondag 13:20 uur

AMSTERDAM – De politie heeft dinsdagmiddag 6 december een 41-jarige man aangehouden die door de Britse autoriteiten gezocht wordt. De man wordt in het Verenigd Koninkrijk verdacht van ontucht met een minderjarige. Een instapteam van sector Centrum-Noord hield de man in een horecagelegenheid in de omgeving van de Leidsestraat aan. Hij is ter beschikking gesteld aan het Internationaal Rechtshulpcentrum van het openbaar ministerie in verband met de Overleveringswet.

De politie kreeg informatie in handen dat de gezochte voortvluchtige zich mogelijk in Amsterdam zou ophouden. Dit onderzoek leidde naar diverse locaties. Uiteindelijk werd een horecagelegenheid onder observatie genomen. Toen de voortvluchtige, die van Portugese afkomst is, de zaak binnen kwam lopen werd hij direct overrompeld en aangehouden.

 

Een instapteam is een groep politiemensen die gespecialiseerd is in het snel forceren van deuren, het binnentreden, het observeren, overrompelen en aanhouden van verdachten. Wanneer uit informatie blijkt dat een verdachte mogelijk een vuurwapen voorhanden heeft dan wordt het arrestatieteam ingezet. De man is herkend aan de hand van de ‘EU Most Wanted List’.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.