Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) vr 16 december 2016, 16:48

Waardetransport overvallen op de Amstelveenseweg

Laatst bijgewerkt: zondag 13:20 uur

AMSTERDAM – Donderdag 15 december 2016 omstreeks 19.20 uur werd op de Amstelveenseweg nabij het Vondelpark een waardetransport overvallen door een gewapende man. De bestuurder en bijrijder werden gedwongen de witte bestelbus, een VW Crafter, te rijden naar de Riekerweg. Daar werd de lading, die voornamelijk bestond uit dozen die in de binnenstad waren opgehaald, door meerdere personen uit het voertuig gehaald. De bestelbus werd vervolgens in brand gestoken en de overvallers vluchtten weg, vermoedelijk met een auto en een scooter.

 

Opvallend is dat vele tientallen dozen uit de bestelbus zijn gehaald, maar dat die niet zijn meegenomen. Op het Suze Groenewegplantsoen werd gezien dat er mensen uit een Volkswagen Golf stapten, twee pakketten in de bosjes achterlieten en weer vertrokken. Die pakketten werden door getuigen veiliggesteld. Later werd door getuigen gezien dat er door andere mensen kennelijk werd gezocht naar deze pakketten.

 

Rechercheurs van district Zuid die deze overval onderzoeken, zijn dringend op zoek naar getuigen die iets gezien hebben op één van de drie locaties tussen 19.00 en 20.00 uur. Het gaat dan specifiek om:

  • De Amstelveenseweg nabij het Vondelpark, ergens tussen de Overtoom en het Haarlemmermeerstation: de overrompeling van de medewerkers en de overval door één man.
  • De Riekerweg nabij de jachthaven: het uitladen en in brand steken van de VW Crafter en het vluchten van meerdere personen.
  • Het Suze Groenewegplantsoen: het achterlaten van de pakketten vanuit een Volkswagen Golf en het later vergeefs  zoeken ernaar.
  • De aangetroffen en achtergelaten dozen zijn voor forensisch onderzoek in beslag genomen. De uitgebrande bestelbus is voor onderzoek veiliggesteld. Het is op dit moment nog niet duidelijk wat er precies is buitgemaakt.

 

Bent u getuige geweest van deze overval, de vlucht of het achterlaten van de pakketten neem dan contact op met de recherche van district Zuid via 0900-8844. Anoniem melden kan ook, via 0800-7000. 

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.