Redactie 112 0 reactie(s) di 20 december 2016, 16:53

Opnieuw twee aanhoudingen in de Banne

Laatste update: 22 aug 2021 13:20 uur

AMSTERDAM – De politie heeft dinsdag 20 december 2016 twee mannen aangehouden in de Banne in Amsterdam Noord op verdenking van o.a. bedreiging, poging inbraak en handel in verdovende middelen.

 

Een 22-jarige verdachte is rond 08.00 uur in zijn woning aangehouden in verband met bedreigingen die hij vermoedelijk uitte naar buurtbewoners. De 20-jarige verdachte is rond 07.00 uur in zijn woning aangehouden op verdenking van een inbraak, een poging tot inbraak en de handel in verdovende middelen.

 

De verdachten behoren tot de groep van overlastgevers die door de politie sinds enige tijd extra in de gaten gehouden wordt. Naar aanleiding van recente onrust en overlast in De Banne werken politie, OM en gemeente nauw samen om de rust in de buurt te herstellen. Naast inzet op zorg, wordt ook de criminaliteit aangepakt. Gebieds- en samenscholingsverboden aan jonge overlastplegers hebben ervoor gezorgd dat het nu rustig is in de wijk. Een enkeling heeft de verboden overtreden, maar daarop is direct een sanctie of een veroordeling gevolgd.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons