Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) vr 30 december 2016, 16:39

Bestuurder ravage van der Helststraat bekent

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:20 uur

AMSTERDAM – Een van de verdachten, die donderdag 29 december twaalf geparkeerde auto’s ramde op de Tweede van der Helststraat, heeft bekend de bestuurder te zijn geweest.

 

Nadat hun auto twaalf geparkeerde auto’s had geramd en de Tweede van der Helststraat was veranderd in een ravage, hielden agenten twee verdachten aan. Het betrof een man uit Zwitserland en een man uit Duitsland, beiden hier verblijvend zonder vaste woon- of verblijfplaats.

 

Omdat niet duidelijk was wie de auto had bestuurd werden beide mannen als verdachte aangehouden. In het onderzoek dat hierop volgde, blies de Zwitser bij de alcoholtest ruim 400 Ug/l wat gelijk staat aan 0.9 promille. De wettelijke limiet is 0.5 promille.

 

Uit het politieonderzoek kwam naar voren dat tegen een van de verdachten al een strafzaak liep waarbij in het buitenland zijn rijbewijs was ingevorderd.

112 Amsterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Amsterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Amsterdam. Alle 112 alarmeringen uit Amsterdam kan je live volgen via 112 meldingen Amsterdam.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.