Redactie algemeen 0 reactie(s) di 17 januari 2017, 5:42

Amsterdam zit zonder stroom, bel hulpdiensten alleen bij nood

Laatst bijgewerkt: zondag 13:21 uur

AMSTERDAM – Een groot deel van Amsterdam heeft last van een stroomstoring. Ook omliggende gemeenten als Landsmeer en Zaandam zijn de dupe.

 

Stroombeheerder Liander zegt niet te weten wat de oorzaak van de storing is, maar meldt dat alles om 06:30 uur weer zou moeten werken. De storing, die rond 04:20 uur werd gemeld, zou zich hebben voorgedaan in een hoogspanningsverdeelstation. Er zitten ongeveer 364.000 klanten zonder stroom. De verwachte eindtijd is onbekend.

 

Een monteur is onderweg. Ook het treinverkeer heeft veel last last van de storing, omdat veel seinen en wissels niet werken, meldt de NS. Zo rijden er tussen Sloterdijk en Amsterdam CS/Halfweg-Zwanenb./Lelylaan/Zaandam geen treinen. De extra reistijd is meer dan een uur.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.