Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) ma 30 januari 2017, 17:22

Winkeldieven spidermanpak opgepakt

Laatst bijgewerkt: zondag 13:21 uur

AMSTERDAM – Twee mannen in de leeftijd van 28 en 39 jaar zijn vrijdagmiddag 27 januari aangehouden op verdenking van winkeldiefstallen. Zij waren ook in het bezit van een gestolen portemonnee en twee gestolen telefoons.

Medewerkers van de politie Amsterdam hielden in samenwerking medewerkers van de Landelijke Eenheid in burgerkleding een controle op winkeldieven en zakkenrollers.

 

Rond 16.30 uur hielden twee mannen zich op het Damrak verdacht op en gingen een kledingwinkel binnen. De mannen knipten de alarmbuttons uit diverse kledingstukken en verlieten lachend de winkel met een rugzak vol kleding zonder af te reken.

 

Het lachen was van korte duur, want hun aanhouding volgde snel. Bij de fouillering bleek dat ze ook in het bezit waren van gestolen kleding uit andere winkels, o.a. een spidermanpak uit een speelgoedwinkel. Zij bezaten ook een portemonnee en twee mobiele telefoons. De portemonnee was afkomstig uit een tas die in een restaurant was gestolen, de telefoons waren gerold. 

 

Aangifte
Door de aanhoudingen zijn vijf misdrijven opgelost en konden de goederen terug naar de rechtmatige eigenaren. De politie kon de gedupeerden snel traceren omdat zij aangifte hadden gedaan van de diefstallen en bij de aangifte ook het Imei-nummer van de telefoons konden opgeven.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.