Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) za 04 februari 2017, 16:56

Bekeuringen bij gerichte controles Amsterdam-West

Laatst bijgewerkt: zondag 13:21 uur

AMSTERDAM – Bij gerichte controles op auto’s en scooters zijn vrijdagmiddag en avond onder meer 5 aanhoudingen verricht en 35 verkeersboetes uitgereikt. De controles werden ondersteund door ANPR (Automatic Numberplate Recognition) agenten in burgerauto’s en specialisten van de Douane.

 

Agenten in uniform en in burger haalden gericht auto’s en scooters uit het verkeer waarna op de controleplaats aan de Haarlemmerweg/Den Brielstraat een uitgebreide controle plaatsvond.

Tegen vier bestuurders is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed. Een van hen moest direct zijn rijbewijs inleveren omdat hij ruim vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd.

 

Twee automobilisten bleken nog te worden gezocht door justitie. Zij kregen hun nog openstaande vonnis uitgereikt en moeten zich melden. Twee andere mannen werden betrapt met een mes in hun bezit waarna het wapentuig in beslag is genomen.

 

35 bestuurders kregen een bekeuring voor het rijden door rood verkeerslicht, het niet dragen van de autogordel en technische mankementen aan hun voertuig.

 

Een verdachte werd aangehouden toen bleek dat zijn auto diverse verborgen ruimtes had. Specialisten van de Douane onderzochten het voertuig en troffen een flinke hoeveelheid hennep aan. De man, vermoedelijk afkomstig uit Albanië, is ingesloten en zit vast. De auto en de aangetroffen hennep is in beslag genomen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.