Redactie 112 0 reactie(s) ma 13 februari 2017, 16:21

Zeer professionele hennepkwekerij ontmanteld

Laatst bijgewerkt: zondag 13:21 uur

AMSTERDAM – Vrijdagavond 10 februari is een hennepkwekerij in een bedrijfspand in Amsterdam-West ontdekt en direct ontmanteld.

 

Een eerder binnengekomen MMA-tip (Meld Misdaad Anoniem) over de mogelijke aanwezigheid van een hennepkwekerij in het bedrijfspand vormt de aanleiding voor een politie-onderzoek. Dit onderzoek leidt uiteindelijk afgelopen vrijdagavond rond 21.00 uur tot een doorzoeking van het pand. In eerste instantie kunnen de agenten ter plaatse helemaal niets vinden. Toch ruiken de agenten de kenmerkende, penetrante lucht van hennep in het pand. Na goed zoeken ontdekken ze een verborgen luik in het plafond, dat leidt tot een hogere verdieping. Hier blijkt inderdaad een hennepplantage verstopt te zitten: agenten treffen bijna 1500 planten aan verdeeld over meerdere kamers en ruimtes. De planten bevinden zich in verschillende groeistadia en worden met vakkundige apparatuur onderhouden. Er is duidelijk sprake van een doorlopend, bijna fabrieksmatig proces.

 

De hennepkwekerij is vervolgens ontmanteld. Ook zijn goederen in beslag genomen, zoals heftrucks en springkussens. Met behulp van deze goederen kan mogelijk crimineel verkregen vermogen van de hennepplantage worden aangetoond.

 

Zowel WaterNet als Liander gaan aangifte doen, aangezien er water en stroom is gestolen ten behoeve van de hennepplantage. Er is nog geen verdachte aangehouden, maar het onderzoek van de politie is nog in volle gang.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.