Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) wo 15 februari 2017, 16:52

Nepagent gebruikt babbeltruc bij een reisbureau aan Groeneveen

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:21 uur

AMSTERDAM – Een man, die zich voordeed als politieman, heeft met een babbeltruc een aanzienlijk geldbedrag buitgemaakt. Hij deed dit dinsdagmiddag 14 februari bij een reisbureau aan Groeneveen.

 

De man was het reisbureau binnengelopen en deed zich voor als neprechercheur. Hij was alleen en droeg een soort politielegitimatie om zijn nek. Hij hield een verhaal over een verdachte die vals geld aan het uitgeven was geweest in het reisbureau en daarom stond hij er op dat het aanwezige geld gecontroleerd moest worden. De neprechercheur was tijdens zijn aanwezigheid kennelijk zogenaamd in een soort portofoon aan het spreken. De verdachte zag kans de bankbiljetten weg te nemen en verliet ongezien het reisbureau.

 

De wijkteamrecherche heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar mensen die de verdachte rond 16.45 uur in de omgeving van het reisbureau aan Groeneveen hebben gezien.

 

Het signalement van de verdachte is:

  • Blanke huidskleur
  • Blauwe ogen
  • 1,75 meter lang
  • Tussen de 25 en 35 jaar oud
  • Normaal postuur
  • Rond hoofd
  • Gekleed in een grijskleurig vest, een grijskleurige spijkerbroek en zwarte muts

112 Amsterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Amsterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Amsterdam. Alle 112 alarmeringen uit Amsterdam kan je live volgen via 112 meldingen Amsterdam.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.