Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) di 21 februari 2017, 18:28

Vijf inbrekers aangehouden danzij alerte melders

Laatst bijgewerkt: zondag 13:22 uur

AMSTERDAM – Maandagavond en in de nacht van maandag op dinsdag zijn er bij drie verschillende inbraken verspreid door de hele stad vijf verdachten aangehouden. Alerte melders spelen hierbij een belangrijke rol.

 

Rond 22.30 uur maandagavond komt de melding binnen dat er twee mannen proberen in te breken in een woning aan de Catharina van Tussenbroekstraat in Amsterdam-Zuidoost. De melder geeft duidelijke signalementen van de mannen door. Op basis van deze signalementen kan de politie-eenheid die ter plaatste gaat vrijwel meteen één van de twee verdachten, die er inmiddels vandoor zijn gegaan, aanhouden. De agenten zien en herkennen de andere, vluchtende verdachte en houden hem even later alsnog thuis aan.

 

Een paar uur later, omstreeks 04.00 uur op dinsdagochtend, wordt er wederom een inbraak gemeld. Deze melder ziet dat er is ingebroken in een café aan de Zeedijk in het centrum van de stad. De inbreker bevindt zich nog steeds in het café, zo laat de melder weten. Verschillende politie-eenheden begeven zich naar het café en kunnen daar inderdaad de inbreker op heterdaad aanhouden.

 

Niet lang daarna is het raak in de Sumatrastraat in Amsterdam-Oost: een melder ziet tegen 05.15 uur hoe twee mannen hun best doen om in te breken in een café aldaar. Het wil echter niet lukken en de mannen rennen op een gegeven moment weg. De signalementen die de melder doorgeeft, zijn ook hier voor de toegesnelde agenten heel bruikbaar. Allebei de verdachten worden in de nabije omgeving van het café aangehouden.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl en Betecom.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.