Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) do 23 februari 2017, 19:27

86-jarige vrouw gewond na poging woningoverval

Laatst bijgewerkt: zondag 13:22 uur

AMSTERDAM – Op dinsdag 21 februari heeft een nog onbekende man geprobeerd om een woning aan Nedersticht te overvallen. Bij deze poging raakte de 86-jarige bewoonster gewond. Zij ligt in het ziekenhuis.

 

Het slachtoffer had die middag boodschappen gedaan bij de Albert Heijn op het Gelderlandplein. Toen zij rond 15.00 uur weer thuis was, werd er op haar deur gebonkt. Ze opende de deur en zag een man met een donkere huidskleur met een pakketje voor de deur staan. Ze kreeg direct een duw van de man waardoor zij achterover viel en gewond raakte. De vrouw begon te gillen waarna de man er vandoor ging.

 

De politie is direct een onderzoek gestart en heeft inmiddels met meerdere getuigen gesproken. Eén getuige heeft gezien dat drie mannen, waarvan één met een kartonnen doos in zijn handen, naar de woning van het slachtoffer liepen en dat de man met de doos in zijn handen op de deur bonsde. De andere twee mannen hielden zich afzijdig. Kort daarna zag de getuige de mannen wegrennen. De recherche komt graag in contact met meer getuigen die de mannen hebben gezien. Het onderzoeksteam heeft de volgende vragen:
 

  • Wie heeft op dinsdag 21 februari rond 15.00 uur personen gezien in de omgeving van Nedersticht die zijn opgevallen?
  • Heeft u wellicht van anderen gehoord of zij op die dag iets bijzonders in de buurt hebben gezien?
  • Woont u in de omgeving van Nedersticht en is er mogelijk die dag ook aangeklopt/aangebeld?
  • Is er de afgelopen tijd door onbekenden bij u aangebeld met de mededeling dat zij een pakketje voor u hadden terwijl u niets had besteld?
  • Beschikt u over camerabeelden?
  • De mogelijkheid bestaat dat het 86-jarige slachtoffer is gevolgd vanaf de Albert Heijn aan het Gelderlandplein. Heeft u op dinsdag 21 februari omstreeks 14:30 uur opvallende personen gezien en/of verdachte omstandigheden gesignaleerd in de omgeving van het Gelderlandplein?

 

Heeft u informatie over deze zaak? U kunt uw informatie telefonisch aan ons doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.