Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) wo 01 maart 2017, 17:25

86-jarige dame slachtoffer van babbeltruc

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:22 uur

AMSTERDAM – De politie is op zoek naar twee mannen die maandagmiddag 27 februari rond 16.00 uur een 86-jarige bewoonster van een woning aan het Hudsonhof hebben bestolen.

 

Als die middag rond 16.00 uur aangebeld wordt bij de bewoonster, staat een man in werkkleding voor de deur met het verhaal dat de bovenburen problemen hebben met de wasmachine en dat de vrouw mogelijk lekkage heeft. De vrouw laat de man binnen en hij controleert in de keuken of er iets van de zogenaamde lekkage te zien is. Hij vertrekt en een paar minuten later gaat wederom de bel. Dit keer is het een andere man die toch nog even goed komt kijken of er echt geen lekkage is. Deze man loopt achter de vrouw aan naar de keuken en hij laat waarschijnlijk de deur openstaan zodat de man die eerder aanbelde de woning binnen kan komen.

 

Na een paar minuten kletsen gaat de man weg en de vrouw ziet de andere man dan ook nog op de gallerij, met een witte deken in zijn handen. Wanneer de vrouw ’s avonds haar eigen witte deken niet kan vinden, komt ze erachter dat de man haar deken in zijn handen had. De vrouw komt erachter dat er meerdere doosjes sieraden uit haar woning zijn verdwenen. Het gaat om vier verschillende sieradendoosjes afkomstig uit Australië. In de doosjes zaten onder andere een broche, een ring en een ketting. De recherche wil graag weten wie deze mannen zijn. Van hen is het volgende signalement bekend:

 

Dader 1
Blanke man

Tussen de 30 en 40 jaar oud

Ongeveer 1.80 meter lang

Slank postuur

Rond gezicht

Donkerblond, bruin kortgeknipt haar

Blauwe blouse en broek (zag eruit als werkkleding)

Hij droeg bij het verlaten van het pand de witte deken van de vrouw bij zich

Sprak goed Nederlands

 

Dader 2

Blanke man

Rond de 50 jaar oud

Fors postuur

Grijs/blond kortgeknipt haar

Tussen de 1.80 en 1.90 meter lang

Blauwe ogen

Sprak goed Nederlands

Heeft u de mannen mogelijk gezien? Of herkent u hen aan het signalement? U kunt uw informatie telefonisch aan ons doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

112 Amsterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Amsterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Amsterdam. Alle 112 alarmeringen uit Amsterdam kan je live volgen via 112 meldingen Amsterdam.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.