Redactie 112 0 reactie(s) di 14 maart 2017, 16:21

Inbrekerstrio opgepakt dankzij inzet politiehelikopter

Laatste update: 22 aug 2021 13:22 uur

AMSTERDAM – In de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 maart zijn drie mannen aangehouden die verdacht worden van poging inbraak bij een gebouw in aanbouw in Amsterdam-West. Dankzij een alerte getuige en inzet van de politiehelikopter kon het trio worden gearresteerd.

 

Rond 03.10 uur komt de melding binnen dat drie mannen over een hek aan de Maassluisstraat klimmen. Dit hek omvat een terrein waarop gebouwd wordt en de melder ziet dat de mannen het nieuwbouwpand betreden. Verschillende politie-eenheden gaan ter plaatse en zetten het terrein en de vier omliggende straten af. Op die manier kunnen de drie verdachten het terrein niet ongezien verlaten.

 

Warmtebeelden
Ondertussen is ook de politiehelikopter ter plaatse gekomen om te helpen bij de zoektocht. Vanuit de helikopter kunnen warmtebeelden worden gemaakt en deze beelden laten zien dat de mannen zich inderdaad nog steeds binnen de hekken bevinden. Ze verschuilen zich onder en tussen verschillende bouwmaterialen.

 

Pallets
Agenten speuren het terrein vervolgens af, waarop twee verdachten op de vlucht slaan. Ze klimmen het hek over en rennen hard weg. Tevergeefs, want in de Voorburgstraat worden ze door wachtende agenten aangehouden. De derde verdachte ontbreekt, maar de politiehelikopter weet hem al snel te lokaliseren. Deze man ligt verstopt onder een stapel pallets op het bouwterrein en kan daar worden aangehouden.

 

Fiets
De melder geeft ter plaatse aan dat hij heeft gezien dat de drie verdachten op de fiets zijn gekomen. Deze fietsen worden aangetroffen en onderzocht. In de fietstassen vinden agenten het nodige (inbrekers)gereedschap en handschoenen. Deze voorwerpen zijn inbeslaggenomen. De drie verdachten – Roemenen van respectievelijk 23, 25 en 26 jaar oud – zitten nog vast.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons