Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) do 16 maart 2017, 15:46

iMacs aangetroffen bij verdachten van bedrijfsinbraak

Laatst bijgewerkt: zondag 13:22 uur

AMSTERDAM – Negen mannen die verdacht worden van het plegen van bedrijfsinbraken en het helen van de gestolen spullen zijn de afgelopen maanden aangehouden. Ze worden verdacht van tientallen inbraken in het hele land.

 

In april 2016 vindt een achtervolging plaats van bedrijfsinbrekers in Oost Nederland. Een verdachte wordt aangehouden, van een andere persoon wordt DNA aangetroffen in de auto. Die tweede verdachte blijkt een top-600 man te zijn. De recherche van district Amsterdam Centrum-Noord pakt de zaak daarom op.

 

BMW
Uit het onderzoek dat volgt, blijkt dat een verdachte regelmatig gebruik maakt van een snelle BMW. De auto blijkt gestolen te zijn en voorzien van valse kentekens. Nader onderzoek richt zich onder andere op bewakingsbeelden van getroffen bedrijven, observatie van de BMW en forensisch sporenonderzoek. Er komen meer verdachten in beeld.

 

Op 31 oktober houden agenten de eerste twee verdachten aan. Bij de doorzoeking van de woning wordt een vuurwapen aangetroffen. In de maanden daarna worden nog vier verdachten aangehouden.

 

iMacs en goederenlijsten
Tijdens het onderzoek komen ook mannen in beeld die vermoedelijk de gestolen spullen helen. Twee van hen worden aangehouden; bij hen thuis vinden rechercheurs vele gestolen goederen, waaronder iMacs, MacBooks en goederenlijsten. Op 13 maart wordt de derde verdachte van heling aangehouden. Ook hier troffen agenten gestolen waar aan, waaronder een die nacht daarvoor gestolen iMac. De gedupeerden wisten op dat moment nog niet dat hun apparatuur was ontvreemd.

 

Drie verdachten van inbraak zitten op dit moment nog vast. Alle verdachten zullen zich op een later moment voor de rechter moeten verantwoorden.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.