Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) wo 29 maart 2017, 16:12

Verdachten van babbeltrucs opgepakt

Laatst bijgewerkt: zondag 13:22 uur

AMSTERDAM – Op 21 maart in de vroege ochtend zijn twee mannen aangehouden die verdacht worden van het plegen van meerdere babbeltrucs in Amsterdam West. In januari en februari 2017 vonden in Amsterdam West tenminste 14 babbeltrucs plaats waarbij steeds nagenoeg dezelfde werkwijze werd toegepast. Mogelijk ging het hierbij steeds om dezelfde daders.

 

Bij (vaak bejaarde) slachtoffers werd de afgelopen maanden aangebeld door een man gekleed in een PostNL of TNT jas en met een pakket in zijn hand. Zodra het slachtoffer de voordeur opende, liep de ogenschijnlijke postbezorger meteen ongevraagd verder naar binnen en vertelde het slachtoffer dat hij/zij een klein contant bedrag moest pinnen voor de portokosten van het pakketje.

 

De slachtoffers werden overrompeld en overhandigden op verzoek een pinpas en toetsten de bijbehorende pincode in op een mobiel apparaat van de bezorger. Hiermee vond zogenaamd een pintransactie plaats, maar het was slechts een truc om de pincode te bemachtigen. Vervolgens zei de postbezorger dat hij nog even naar zijn auto moest om de transactie in orde te maken. Met de pinpas verliet hij de woning en kort daarna vonden er pintransacties plaats met de weggenomen pinpas.

 

In het onderzoek naar de verdachten werden beelden opgevraagd van de pintransacties. Op de beelden stonden twee jongemannen, die herkend werden door agenten. Op 21 maart in de vroege ochtend zijn beide mannen (21 en 23 jaar oud) aangehouden. Ze worden verdacht van het plegen van meerdere babbeltrucs in Amsterdam West. De twee mannen zitten nog vast.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.