Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) vr 31 maart 2017, 17:10

Zes verdachten aangehouden na overval waardetransport

Laatst bijgewerkt: zondag 13:22 uur

AMSTERDAM – Rechercheurs en een aanhoudingsgroep hebben woensdagochtend 29 maart 2017 zes verdachten aangehouden in verband met een overval op een waardetransport. Vijf verdachten zijn in Amsterdam en één verdachte is in Utrecht aangehouden. Eén van de verdachten is de chauffeur van het waardetransport. Tijdens dit onderzoek is een gedeelte van de buit achterhaald. Alle verdachten zitten in alle beperkingen en worden vandaag voorgeleid.

 

Deze overval vond plaats op donderdag 15 december 2016. De bestuurder en een bijrijder reden in een onopvallende waardetransportbus met daarin onder andere dure horloges. Op de Amstelveenseweg wist een man gewapend met een vuurwapen in te stappen. Op de Riekerweg werd een gedeelte van de lading uit de waardetransportbus overgeladen in andere auto’s. De bus werd in de brand gestoken en de chauffeur en bijrijder achtergelaten.

 

Rechercheurs van sector Zuid hebben deze zaak in behandeling en onderzoek genomen. Zij stelden onder supervisie van een officier van justitie van het parket Amsterdam een uitgebreid tactisch- en technisch onderzoek in.

 

Door de officier van justitie werd toestemming gegeven om “Opsporingscommunicatie” in te zetten. In uitzendingen van Bureau 020 op AT5 en Bureau NH van TV Noord-Holland werd aandacht besteed aan deze overval. Toen de rechercheurs over voldoende aanwijzingen en verdenkingen beschikten is men tot de aanhoudingen overgegaan.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.