Redactie 112 0 reactie(s) di 04 april 2017, 16:34

16-jarige jongen aangehouden voor mishandeling op de Wallen

Laatst bijgewerkt: zondag 13:22 uur

AMSTERDAM – De politie heeft vrijdag 31 maart een verdachte aangehouden voor een zware mishandeling aan de Wallen. Het gaat om een 16-jarige Amsterdammer.

 

Het slachtoffer, een 45-jarige man uit Heerlen, was op zaterdag 17 december met vrienden in Amsterdam voor een concert. De vriendengroep kreeg het aan de stok met drie jongens die hun groepsfoto probeerden te verstoren. Dit ontaardde niet in ruzie, maar korte tijd later kreeg het slachtoffer een waanzinnig harde klap tegen zijn hoofd van een jongen. De man raakte direct bewusteloos en liep zwaar letsel op aan zijn hoofd. De mishandeling was vastgelegd door camera’s. De politie vroeg in het opsporingsprogramma Bureau 020 van AT5 en de eigen sociale media aandacht voor de mishandeling. Met resultaat, want er kwamen meerdere tips binnen die leidde tot het achterhalen van de identiteit en aanhouding van de verdachte. Maandag is hij voorgeleid aan de rechter-commissaris. De verdachte is heengezonden en mag zijn strafproces in vrijheid afwachten.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.