Redactie 112 0 reactie(s) vr 07 april 2017, 18:10

Amsterdammer aangehouden voor poging verkrachting fietsster

Laatst bijgewerkt: zondag 13:22 uur

AMSTERDAM – De recherche heeft op maandag 3 april 2017 een verdachte aangehouden voor een poging verkrachting, diefstal met geweld dan wel afpersing en bedreiging aan de Weesperzijde. Het gaat om een 24-jarige Amsterdammer. De verdachte is voorgeleid aan de rechter-commissaris die hem in bewaring heeft gesteld.

 

De man wordt ervan verdacht dat hij op de vroege ochtend van zondag 6 november een jonge vrouw heeft gepoogd haar te verkrachten aan de Weesperzijde, vlakbij het viaduct over de afslag S112. De vrouw fietste die ochtend vanuit het centrum naar huis toen zij plotseling onder het viaduct door een man van haar fiets werd geduwd. De man sleurde haar mee naar een nabij gelegen grasveld. Ze wordt geschopt, geslagen ,onzedelijk betast en beroofd van haar fiets.

 

De recherche startte direct een uitgebreid onderzoek. Er werd gesproken met mogelijke getuigen, camerabeelden waarop de verdachte – van veraf – te zien was werden getoond in de opsporingsprogramma’s en er werd een compositietekening gedeeld. Mede dankzij diepgaand recherchewerk kwam het onderzoeksteam de verdachte op het spoor.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.