Redactie 112 0 reactie(s) ma 10 april 2017, 16:25

Agent in vrije tijd houdt verdachte straatroof aan

Laatst bijgewerkt: zondag 13:23 uur

AMSTERDAM – Zondagavond 9 april 2017 is een 19-jarige Amsterdammer op de Andries Vierlinghstraat in Amsterdam-West aangehouden als verdachte van een straatroof. De man sloeg na de roof in eerste instantie op de vlucht, maar had niet gerekend op een agent in vrije tijd die de verdachte na een korte achtervolging kon arresteren.

 

Omstreeks 20.50 uur staat het slachtoffer bij een zijingang van station Lelylaan te wachten en is bezig op haar telefoon. Opeens ziet ze hoe een man langs rent en de telefoon snel uit haar handen grist. De man gaat er vervolgens meteen vandoor. Het slachtoffer probeert de man te volgen en roept ondertussen om hulp. Een agent die op dat moment niet aan het werk is, hoort het slachtoffer roepen en ziet de verdachte wegrennen. Hij schat de situatie goed in en besluit de achtervolging in te zetten. Even later houdt de agent de verdachte, met behulp van de toegesnelde burger, in de Andries Vierlinghstraat aan. De verdachte heeft de telefoon van het slachtoffer inderdaad in zijn bezit en het toestel kan dan retour slachtoffer.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.