Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) do 13 april 2017, 16:29

Jongeman (17) opgepakt in verband met dodelijke steekpartij

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:23 uur

AMSTERDAM – De recherche heeft vorige week een 17-jarige jongeman uit Amsterdam aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij het dodelijk steekincident op vrijdagavond 3 maart waarbij een 33-jarige man in het Oosterpark om het leven kwam. Het onderzoeksteam gaat uit van een uit de hand gelopen beroving. Onderzocht wordt nog of de beroving homo-gerelateerd was.

De 33-jarige Pool Jan Majdanski was die avond in het Oosterpark toen hij rond negen uur levensgevaarlijk gewond raakte bij een steekincident. Het slachtoffer was bij aantreffen niet meer aanspreekbaar. Ondanks directe reanimatie kon zijn leven niet worden gered.

 

De aangehouden verdachte kwam bij de recherche in beeld na intensief onderzoek. Op dit moment wordt onderzocht of hij voor meerdere straatroven in dat gebied verantwoordelijk gehouden kan worden.

 

Op dit moment sluit het onderzoeksteam niet uit dat bij de dood van Jan Majdanski meerdere personen betrokken waren. Het onderzoek gaat dan ook onverminderd voort.

 

De verdachte is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. In verband met het onderzoek wordt de aanhouding nu pas gemeld.

 

De recherche roept (homoseksuele) mannen op die eveneens in het Oosterpark het slachtoffer zijn geworden van een beroving en dat nog niet hebben gemeld bij de politie dat alsnog te doen. Hiervoor kan contact worden opgenomen met politiemensen van het team Roze in Blauw op 088-1691234.

 

Ook kan contact met de politie worden gelegd via de Opsporingstiplijn 0800-6070, Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of met het Team Nationale Inlichtingen op 079-3458999.

112 Amsterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Amsterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Amsterdam. Alle 112 alarmeringen uit Amsterdam kan je live volgen via 112 meldingen Amsterdam.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.