Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) wo 19 april 2017, 16:48

Met 103 km/uur door de bebouwde kom

Laatst bijgewerkt: zondag 13:23 uur

AMSTERDAM – Het rijbewijs van een 22-jarige automobilist uit Oostzaan is dinsdagavond 18 april ingevorderd omdat hij binnen de bebouwde op de Cornelis Douwesweg 103 km/uur reed. Tijdens de controle-actie ‘ Non-stop een veilige snelheid’ bleek dat ruim 93% zich wel aan de maximum snelheid hield. Bij lasercontroles zijn zeven bekeuringen uitgeschreven en de 215 passanten van de radarcontroles krijgen nog bericht thuis.

Op de Burgermeester Brouwerweg (N201) in Aalsmeer hield 94% zich ’s avonds aan de snelheid. Van de 2495 passanten reden er 139 te hard. Op de Spaklerweg in Ouder-Amstel hield 93% zich aan de snelheid. Van de 1308 passanten reden er 76 te hard.

 

Bij lasercontroles in de avond en de nacht zijn zeven bestuurders staande gehouden en bekeurd die de maximum snelheid met meer dan 30 km/uur overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 107 km/uur, waarvan na correctie 103 km/uur overbleef. Van deze beginnende bestuurder is op de Cornelis Douwesweg het rijbewijs rond 22.00 uur ingevorderd.

 

Non-stop een veilige snelheid
Snelheid is een belangrijke oorzaak van ongevallen. Bij 1 op de drie verkeersongevallen met dodelijke afloop speelt een te hoge snelheid zelfs een doorslaggevende rol. Ook het risico op (ernstig) letsel neemt fors toe bij een hogere snelheid. De politie wil bestuurders hiervan bewust maken en daarom maken snelheidscontroles standaard onderdeel uit van de taken van de Teams Verkeer. De afgelopen 24 uur waren de controles in Amsterdam en omgeving intensiever in verband met de Europese actie: ‘Non-stop een veilige snelheid’.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.