Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) do 27 april 2017, 16:35

Zakkenrollers aangehouden na stelen ‘geprepareerde smartphones’

Laatst bijgewerkt: zondag 13:23 uur

AMSTERDAM – Het speciale zakkenrollersteam van politie Amsterdam heeft in de Koningsnacht vijf mannen aangehouden die een ‘geprepareerde smartphone’ hadden gestolen. Alle verdachten zitten vast en zijn in verzekering gesteld.

 

Vijf mannen in de leeftijd van 16, 18, 25, 26, en 27 jaar en afkomstig uit Algerije, Tjechië, Libië en Amsterdam zijn in de nacht van woensdag op donderdag door agenten van het zakkenrollersteam opgespoord een aangehouden. Zij hadden een geprepareerde track en trace telefoon (TTT) gestolen die voorzien was van speciale software en volgmogelijkheden.

 

Track en trace telefoons (TTT)

Verspreidt over de stad werden in de Koningsnacht vier van deze speciale TTT’s gestolen. Direct na de diefstal werden de telefoons uitgepeild en maakte de geprepareerde telefoon opnamen middels de camera die in de smartphone zit. Op deze manier was er direct een mooie “selfie” van de verdachte beschikbaar zonder dat hij dit merkte.

 

Binnen enkele uren opgespoord en aangehouden
Binnen enkele uren werden de telefoons en de verdachten opgespoord en aangehouden. Eén verdachte is in Dordrecht aangehouden. De andere verdachten zijn allemaal in Amsterdam aangehouden. Alle verdachten zijn bekenden van de politie en zijn al eerder opgepakt voor diefstal en zakkenrollerij. Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen dat de verdachten met elkaar samenwerkten. Het zakkenrollersteam zet ook vandaag en vanavond de track & trace telefoons in.

 

Koningsdagvieren? Zet een ‘Find My Phone’ appje op je smartphone
Als politie adviseren wij iedereen om juist vandaag, dus voordat je Koningsdag gaat vieren, een ‘Find My Phone’ appje te installeren. Schrijf de inloggegevens die hierbij horen ouderwets op een briefje en bewaar deze goed. Mocht je in Amsterdam – Amstelland toch slachtoffer worden van zakkenrollerij of diefstal, dan zit er vandaag in Amsterdam een speciaal team klaar die de gestolen telefoon kan opsporen. Help op deze manier mee om steler en heler te pakken.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.