Logo 112Amsterdam

Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 19 mei 2017, 18:51

Leuke uitjes rondom onze hoofdstad Amsterdam

Laatst bijgewerkt: zaterdag 12:22 uur

Wil je een dagje uit in of rond om Amsterdam? Of ben je wellicht gepensioneerd en toe aan een dagje er op uit? Bezoek dan eens de regio Amsterdam. Het gebied rond om de Nederlandse hoofdstad staat garant voor mooie natuur, maar zeker ook sfeervolle dorpen en steden. Veel mensen weten dat niet. Juist daarom is het de moeite waard om Amsterdam wat beter te leren kennen. Welke bezienswaardigheden mag je niet missen rondom de regio Amsterdam Wij hebben een top 5 bezienswaardigheden voor je samengesteld.

 

 • Grachtengordel 
  De grachtengordel van Amsterdam is een attractie op zich. Deze unieke grachten zijn het beste te beleven met een rondvaartboot, waarmee eigenlijk één van de best bezochte attracties van heel Nederland genoemd is. De meest mooie historische panden uit de ‘Gouden Eeuw’ komen voorbij met al hun verhalen. Ook de bruggen mag je niet vergeten. De vier Amsterdamse hoofdgrachten zijn Brouwersgracht, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht.
  www.steden.net/nederland/amsterdam/grachtengordel/ Na een bezoek aan de Amsterdamse  is het wellicht leuk om eens op Roulette Geeks te spelen.
 • Anne Frank Huis
  In dit huis heeft het joodse meisje Anne Frank ondergedoken gezeten in een bezet Nederland. Hier schreef zij haar wereldberoemde dagboek. Kort na de oorlog is de Anne Frank Stichting opgezet en is het huis gered van de sloop. Sinds 1960 is het nog steeds te bezichtigen en mag je alles met eigen ogen bekijken. www.annefrank.org

 • Rembrandthuis
  Dit museum was ook daadwerkelijk het huis waar Rembrandt tussen 1639 en 1658 heeft gewoond. Het huis kostte in 1639 dertienduizend gulden (ongeveer 6.000 euro), wat hij in termijnen mocht betalen. In dat zelfde jaar kreeg hij de opdracht om “de Nachtwacht” te maken. Doordat hij uiteindelijk niet kon of wilde betalen, volgde zijn faillissement en verhuisde hij in 1658 naar een klein huurhuis op de Rozengracht.
  www.rembrandthuis.nl

 • Jumpsquare Amsterdam
  Trek je sportkleding aan, adem diep in en treed binnen in Trampolinepark Jumpsquare Amsterdam. Hier staat niemand stil! Oefen salto’s en flikflaks, ren horizontaal tegen muren op en laat je vallen in het enorme luchtkussen. Of je nu freerunner bent of een actief uitje met vrienden zoekt: verstand op nul en gaan!
 • Klimhal Amsterdam
  Klimhal Amsterdam is de grootste klimhal van de Benelux en ligt vlak naast het station. Klauteren, klimmen, abseilen – er zijn meer dan driehonderd routes die je kunt uitproberen. De klimwanden zijn 21 meter hoog… Durf jij de uitdaging aan?

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.