Redactie 112 0 reactie(s) wo 24 mei 2017, 18:05

Getuigen én bestuurder gezocht na aanrijding Buikslotermeerplein

Laatste update: 22 aug 2021 13:23 uur

AMSTERDAM – Maandagmiddag 22 mei heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooter en een personenauto op het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord. De bijrijder van de scooter raakte hierbij zwaargewond. De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval én naar de bestuurder van de scooter. Hij is meteen na het ongeluk weggerend.

 

Omstreeks 13.10 uur rijdt de personenauto op de parkeerplaats bij het Buikslotermeerplein als uit de richting van het winkelcentrum de scooter hard komt aanrijden. Voordat de automobilist het in de gaten heeft, botst de scooter met hoge snelheid tegen de auto aan. De bestuurder en bijrijder van de scooter komen ten val. De bijrijder blijft daarna roerloos liggen. De bestuurder staat snel op, rent weg en verdwijnt. Hij heeft zich tot op heden niet bij de politie gemeld. De bijrijder is niet aanspreekbaar en ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

 

Signalement
De bestuurder van de scooter is een man met een lichtgetinte huidskleur. Hij is tussen de 16 en 25 jaar oud en ongeveer tussen de 1.70 en 1.80 meter lang. Hij heeft opgekamd haar en bovenop zijn hoofd is het haar wat langer.

 

Oproep
De politie verzoekt de bestuurder van de scooter dringend om zich alsnog te komen melden. Ook eventuele getuigen, die nog niet met de politie gesproken hebben, wordt gevraagd contact op te nemen. Dit kan via 0900-8844.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons