Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) vr 30 juni 2017, 18:23

Politie lost schoten bij aanhouding verdachte brandstichting

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:24 uur

AMSTERDAM – Een 45-jarige man uit Amsterdam is vrijdag 30 juni 2017 omstreeks 14.15 uur aangehouden op verdenking van brandstichting in een kelder van een kinderdagverblijf aan de Wingerdweg in Noord. Bij de aanhouding is door de politie geschoten. Niemand raakte hierbij gewond. De kinderen waren op dat moment al ondergebracht op een andere locatie.

Rond 14.00 uur kwam op de gemeenschappelijke meldkamer van politie, brandweer en ambulance een brandmelding binnen in de kelder van het kinderdagverblijf. Op het moment dat brandweer en politie ter plaatse kwamen waren de kinderen al door personeel en bedrijfshulpverlening van het kinderdagverblijf ondergebracht op een andere locatie.

 

In de kelder trof de politie de 45-jarige man aan die vermoedelijk de brand had gesticht. In verband met de dreigende situatie die ontstond is er door de politie een schot gelost. Niemand raakte daarbij gewond.

 

De brandweer had de kleine brand snel onder controle. De politie stelt een onderzoek in naar de brandstichting. De man staat bij de politie bekend als overlastgever. Bureau Veiligheid en Integriteit stelt een onderzoek in naar het schietincident. Dat is een standaard procedure.

112 Amsterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Amsterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Amsterdam. Alle 112 alarmeringen uit Amsterdam kan je live volgen via 112 meldingen Amsterdam.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.