Redactie 112 0 reactie(s) wo 05 juli 2017, 16:51

Arrestatieteam grijpt plofkrakers tijdens aanbrengen explosief

Laatste update: 22 aug 2021 13:24 uur

AMSTERDAM – In de vroege ochtend van woensdag 5 juli zijn vijf verdachten op heterdaad aangehouden terwijl zij bezig waren met het uitvoeren van een plofkraak. Bij de arrestatie is door de politie geschoten.

De recherche hield een aantal verdachten onder observatie vanuit een lopend onderzoek. Toen de verdachten bij de pinautomaat op de IJburglaan aankwamen, was het arrestatieteam al onderweg. Rond 04.00 uur kwam de politie in actie.

 

Arrestatieteam grijpt in
Terwijl de verdachten bezig waren met het voorbereiden van het aanbrengen van een explosief, greep het arrestatieteam in. Twee verdachten konden direct worden overmeesterd. Een derde verdachte probeerde op een motorscooter met gestolen kentekenplaten weg te rijden, maar werd door een politievoertuig geraakt waarna de verdachte ten val kwam. De verdachte raakte lichtgewond en kon direct worden ingerekend. Twee andere verdachten sloegen op de vlucht waarna het arrestatieteam meerdere schoten loste. Ook deze twee mannen zijn aangehouden. Er raakte niemand gewond door de geloste schoten.

 

Veiligstellen sporen
Specialisten van Forensische Opsporing hebben uitgebreid sporenonderzoek verricht. Er werden diverse goederen voor nader onderzoek in beslag genomen. Ook de motorscooter is meegenomen voor onderzoek. Een tweede motorscooter die werd aangetroffen, is eveneens veiliggesteld en in beslag genomen.

 

Gevaar voor bewoners en omwonenden
Door experts van het Explosieven Opruimingscommando is het aangetroffen explosief afgevoerd en op een veilige locatie tot explosie gebracht. Op de kracht van het explosief of de soort wordt niet nader ingegaan. Wel kan worden aangegeven dat met het voorkomen van deze plofkraak gevaar voor de bewoners boven de pinautomaat en andere omwonenden is voorkomen.

 

Eén verdachte heengezonden
De verdachten die zijn aangehouden zijn in de leeftijd van 19, 20, 23, 25 en 29 jaar.

De man van 29 jaar, een taxichauffeur die tijdens de actie op de locatie werd aangehouden, bleek uit nader onderzoek toch geen verdachte te zijn in deze zaak. Deze man is inmiddels heengezonden. De andere vier verdachten zijn ingesloten en zitten vast.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons