Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) vr 07 juli 2017, 17:25

Speekseltest en gestolen bromfiets bij controle Zuidoost

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 13:24 uur

AMSTERDAM – Bij een gerichte brom/snorfietscontrole constateerde de politie dat van de 160 gecontroleerde tweewielers 47 niet aan de gestelde eisen voldeed. Twee personen zijn aangehouden omdat zij op een gestolen bromfiets zaten. Een 20-jarige Amsterdammer onderging een speekseltest en een bloedproef omdat het rijden onder invloed van drugs waarschijnlijk was.

 

De controles vonden donderdag 6 juli plaats op het Krimpertplein, Egoliplein en bij het basketbalveldje Hoptille.

 

In totaal zijn er 67 bekeuringen uitgeschreven, waar van negen voor het rijden zonder rijbewijs en twee voor het rijden onder invloed. De politie nam vijf tweewielers in beslag. Drie waren voorzien van een begrenzer. De andere twee voor het herhaaldelijk rijden zonder rijbewijs en het rijden terwijl er geen keuring had plaatsgevonden.

 

Voor 47 scooters is een WOK-melding gedaan. WOK staat voor wachten op keuren, nadat is vastgesteld dat de tweewieler niet aan de voorgeschreven eisen voldeed. De eigenaar krijgt een rijverbod en mag pas met zijn voertuig weer aan het verkeer deelnemen als deze na herstel door de Rijksdienst van het Wegverkeer is goedgekeurd.

 

Een greep uit de geconstateerde overtredingen: Rijden met een blauwe lamp in de koplamp, rijden zonder spiegels en rijden met een te hoge constructiesnelheid. De hoogst gemeten snelheid bij de snorfietsen bedroeg (gecorrigeerd) 49 km/u en bij de bromfietsen 58 km/uur.

112 Amsterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Amsterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Amsterdam. Alle 112 alarmeringen uit Amsterdam kan je live volgen via 112 meldingen Amsterdam.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.