Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) za 05 augustus 2017, 17:10

Trio probeert agent in burger te beroven

Laatst bijgewerkt: zondag 13:25 uur

AMSTERDAM – Vier mannen zijn vrijdagavond op verschillende locaties in het centrum van Amsterdam op heterdaad gearresteerd toen zij smartphones aan het stelen waren.

 

Agenten in burger van het Amsterdamse doelgroepenteam hielden op verschillende locaties in het centrum, vier mannen aan in de leeftijd van 17, 19, 22 en 51 jaar. Agenten betrapten de mannen op het moment dat zij smartphones aan het stelen waren. De verdachten zijn ingesloten en zitten vast. Zij hebben de Jamaicaanse, Algerijnse en Marokkaanse nationaliteit.

 

Heterdaad
De 51-jarige verdachte werd, op het moment dat hij een door de politie geprepareerde smartphone wegpakte, in de kraag gevat. Hij is aangehouden voor zakkenrollerij.

 

Knuffeltruc of voetbaltruc
De agenten van het doelgroepenteam volgden op een andere locatie in de stad de drie andere mannen die duidelijk ‘op toer’ waren. Zij spraken op een agressieve manier mensen aan en grepen naar de zakken of tassen van de niets vermoedende feestvierders. Ook de “knuffeltruc of de voetbaltruc” werden ingezet om de zakken van slachtoffers af te tasten.

 

Slachtoffer bleek agent in burger
De drie werden gearresteerd toen ze een in burger geklede agent probeerden te beroven. Er werd geduwd en getrokken en de agent kreeg zelfs een klap. Binnen enkele seconden zaten de drie mannen in de handboeien en zijn zij ingesloten op verdenking van diefstal in vereniging en straatroof.

 

Snel gezien- Snel gejat
Ook vandaag tijdens de Canal Pride en de feesten in de stad is het speciale team actief. Zij maken opnieuw gebruik van geprepareerde track and trace smartphones die real time kunnen worden opgespoord.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.