Redactie 112 0 reactie(s) wo 06 december 2017, 17:52

Find My Phone app brengt berover in beeld

Laatste update: 1 jaar geleden

AMSTERDAM – Op dinsdag 5 december 2017 omstreeks 23.55 uur heeft de politie een 41-jarige man aangehouden die verdacht wordt van meerdere berovingen. De verdachte kwam in beeld via de Find My Phone app.

 

Eerder op de avond werden twee mannen uit Engeland in de omgeving van de Nieuwmarkt onder bedreiging van een mes van hun telefoons en geld beroofd. De mannen sloegen alarm bij een passerende politie-eenheid die direct actie ondernam.

 

Real Time Intelligence Centre
Via specialisten van het Operationeel Centrum en informatie van de slachtoffers, werd actief gezocht naar de gestolen smartphones. Dankzij de geïnstalleerde Find My Phone app kwam een mogelijke locatie in beeld op het Bellamyplein. Politiemensen speurden de omgeving af en wisten middels de aanwijzingen van de app de verdachte te traceren.

 

Meer berovingen
De verdachte is direct aangehouden. Hij had nog meer goederen bij zich die van een andere straatroof afkomstig bleken. De slachtoffers van de andere beroving konden eveneens worden achterhaald. Ook zij bleken beroofd te zijn in de omgeving van de Nieuwmarkt.

 

De verdachte zit vast. De recherche heeft de zaak in onderzoek en kijkt of de verdachte betrokken is bij mogelijk meer soortgelijke zaken. Bij de straatroven raakte niemand gewond.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons