Redactie 112 0 reactie(s) di 19 december 2017, 17:02

Jongen (15) opgepakt voor gewapende overvallen

Laatste update: 1 jaar geleden

AMSTERDAM – Op vrijdag 15 december 2017 heeft de politie een 15-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij twee gewapende overvallen in de Kinkerstraat in Amsterdam.

Twee winkels overvallen in dezelfde straat
Op zondag 3 en vrijdag 8 december worden twee winkels, een supermarkt en een schoenenzaak, in de Kinkerstraat overvallen. De politie onderzoekt beide zaken eerst apart, maar al snel blijkt dat beide overvallen een connectie hebben.

 

Achtervolging
Direct na de overval op de schoenenzaak op 8 december is de politie met veel agenten op zoek naar de verdachte in de omgeving van de Kinkerstraat. Als agenten twee jongens willen controleren, doen zij er alles aan om weg te komen en vluchtten de wijk in. De achtervolging wordt direct ingezet en na kort speurwerk wordt het duo gearresteerd in een gang naar een box in de omgeving van de Kinkerstraat.

 

Zelfde werkwijze
In deze garagebox worden goederen aangetroffen die mogelijk gebruikt zijn bij de overval op de schoenenzaak. Na onderzoek van de recherche blijkt dat de supermarkt, op zondag 3 december, op dezelfde wijze en hoogstwaarschijnlijk door dezelfde verdachte is overvallen.

 

Aanhouding
De twee eerder aangehouden verdachten blijken niet de hoofdverdachten te zijn, maar wel een aandeel te hebben in beide zaken. Naar mate het onderzoek vordert kan de politie uiteindelijk een 15-jarige Amsterdammer aanhouden. De politie doet nog onderzoek naar de twee eerder aangehouden verdachten. Bij de overvallen is een geldbedrag buit gemaakt, de 15-jarige verdachte is gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris die hem in bewaring heeft gesteld.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons