Logo 112Amsterdam

Redactie 112 0 reactie(s) za 27 januari 2018, 17:20

17-jarige Mohammed dodelijk getroffen bij schietpartij

Laatst bijgewerkt: zondag 13:28 uur

AMSTERDAM – De recherche van politie Amsterdam is op zoek naar getuigen die meer of specifieke informatie hebben van de schietpartij vrijdagavond jl op de Grote Wittenburgerstraat.

 

De 17-jarige Mohammed, die dodelijk getroffen werd, is geen bekende van de politie. Mohammed was als stagiaire aan het werk in het buurthuis. Zijn rol bij dit misdrijf is voor het onderzoeksteam nog geheel onduidelijk.

 

Dat geldt ook voor de 20-jarige jonge vrouw die gewond raakte aan haar benen. Zij was ook op dat moment werkzaam achter de bar als stagiaire en is bij de schietpartij geraakt. Alles lijkt erop dat deze vrouw abusievelijk is geraakt.

 

De 19-jarige Gianni die gewond raakte is vannacht nog geopereerd en is buiten levensgevaar. Hij raakte bij een eerdere schietpartij, op 23 november 2017 op de Leeuwenwerf ook gewond. De recherche onderzoekt ook zijn rol. Deze man is wel bij politie en justitie bekend.

 

Wonder
Het onderzoeksteam spreekt van een wonder dat er geen andere kinderen of aanwezigen zijn getroffen bij de schietpartij. In het buurthuis zijn op meerdere plaatsen kogelinslagen aangetroffen. Het is daarom dat er kan worden gesproken over een wonder dat er niet nog meer onschuldige kinderen of aanwezigen zijn geraakt.

 

Uitgebrande auto
Van de daders is niet veel bekend. Het vermoeden is dat ze zijn gevlucht met een zwarte BMW 1 serie. Rond 22.30 uur is er op de Dantestraat (zuidoost) een in brand gestoken zwarte BMW 1 aangetroffen. Het vermoeden is dat dit de vluchtauto betreft.

 

De eerder op vrijdagavond aangetroffen witte VW Polo in de Burgemeester Fockstraat blijkt na onderzoek niets met de schietpartij te maken te hebben.

De zwarte BMW 1 is voor sporenonderzoek overgebracht en veiliggesteld. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat het voertuig is uitgebrand en er is goede hoop dat er in of aan het voertuig sporen worden aangetroffen.

 

Gerichte actie
De recherche heeft sterke aanwijzingen dat de schutters mogelijk gericht op zoek waren naar een specifieke persoon of personen. Uit de eerste onderzoeksresultaten blijkt dat de daders kennelijk een naam of namen geroepen hebben naar wie ze op zoek waren. Nader onderzoek zal dit verder moeten uitwijzen.

 

Alle hulp en informatie is welkom
De recherche is op zoek naar getuigen. Alle hulp en informatie in deze zaak is welkom:

  • Wie heeft informatie over Mohammed? Wat voor iemand wat hij, waar hield hij zich mee bezig? Had hij mogelijk ruzie of speelde er een conflict?
  • Wat weten de mensen van Gianni? Waar was hij mee bezig, met wie ging hij om?
  • Wie heeft er voorafgaand aan de schietpartij iets gezien in combinatie met twee mannen, een zwarte BMW 1 in de omgeving van de Grote Wittenburgerstraat?
  • Wie heeft de zwarte BMW 1 gezien in de Dantestraat of in de omgeving hiervan? Mogelijk in combinatie met een of twee mannen?
  • Wie heeft de schutters naar binnen zien gaan of hen naar buiten zien komen na de schietpartij?
  • Zijn mensen die beveiligingsbeelden hebben in de buurt van de Grote Wittenburgerstraat of Dantestraat?
  • Zijn er mensen die met een dashcam hebben gereden tussen 19.00 en 19.45 in de omgeving van de Grote Wittenburgerstraat?
  • Zijn er mensen met een dashcam die in de omgeving van de Dantestraat (tussen 19.30 en 22.30u) mogelijk iets hebben vastgelegd dat te maken kan hebben met deze zaak?

 

Uitgebreid rechercheteam
De politie Amsterdam is een met een uitgebreid rechercheteam aan deze zaak bezig. Sinds vrijdagavond wordt er met tientallen specialisten gewerkt aan deze zaak.

 

Meld Misdaad Anoniem
Ken jij de dader maar de dader kent jou ook? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000

 

Help mee de dader(s) te pakken!
Heeft u tips in deze zaak voor de recherche? Neem dan contact op met 0900-8844 en help ons mee de daders te pakken.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Amsterdam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Amsterdam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.